top of page

Alle oppskrifter

Forfatterens bildeEnkelbakst

Grovbrød

Oppdatert: 2. jan. 2019





Ingredienser (til to brød):

1/2 pk tørrgjær

1/2 ts salt

50 gram linfrø

50 gram solsikkekjerner

50 gram sesamfrø

50 gram havregryn

100 gram grovbakst

100 gram sammalt hvete grov

7 dl lunkent vann

Ca. 700 gram hvetemel


Slik gjør du:

Forvarm ovnen til 250 grader. Bland sammen tørrgjær, salt, havregryn, linfrø, solsikkekjerner og sesamfrø i en bakebolle.Tilsett lunkent vann, og rør litt. Tilsett så grovbakst, sammalt hvete grov og hvetemel. Bland godt sammen, og elt deigen i 15 minutter på ganske lav hastighet. La deigen heve i ca. 40-60 minutter. Del deigen i to og trill ut til to runde brød, eller fordel deigen i to brødformer. La brødene etterheve i ca. 40 minutter. Pensle brødene med vann. Sett inn brødene midt i ovnen, og skru ned temperaturen til 220 grader. Stekes i ca. 40 minutter.

Avkjøles på rist



991 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page