Kryddermuffins med ostekrem er alltid en favoritt her i huset, spesielt nå når høsten er her. Enkle og gode muffins som går fort å lage, og som gir en forsmak på julens gode smaker.
Ingredienser:
Kryddermuffins:
2 egg
1 dl sukker
50 gram smeltet smør
0,5 dl melk
1 dl rømme
3 dl hvetemel
1 ts vaniljesukker
1 ts bakepulver
0,5 ts natron
2 ts kanel
1 ts nellik
1 ts ingefær
Ostekrem:
50 gram romtemperert smør
100 gram melis
1 ts vaniljesukker
100 gram kremost naturell
Slik gjør du:
Kryddermuffins:
Pisk lys og luftig eggedosis av egg og sukker. Rør inn smeltet smør, melk og rømme i eggedosisen. Sikt inn hvetemel, natron, bakepulver, vaniljesukker og krydder i røra, og vend forsiktig inn. Fordel røra på 12 muffinsformer. Bruk gjerne et muffinsbrett for at de skal holde fasongen best mulig.
Stek muffinsene midt i ovnen på 190 grader i ca. 15 minutter. Avkjøles på rist.
Ostekrem:
Pisk smør og halvparten av melisen til du får en lys og luftig blanding. Tilsett vaniljesukker, kremost naturell og resten av melisen. Pisk videre til du har fått en luftig og glatt krem. Pynt muffinsene med ostekremen og dryss gjerne over litt kanel som dekorasjon og enda bedre smak.
Comments