Verdens beste Focaccia
- Enkelbakst
- 26. jan. 2019
- 1 min lesing

Focaccia er et saftig brød som passer til det aller meste, og egner seg godt som tilbehør til en god suppe eller en salat, eller som tilbehør på tapasbordet.
Ingredienser:
1/2 pk tørrgjær
1 ts sukker
1 ts salt
4,5 dl lunkent vann
4 ss olivenolje
Ca. 9,5 dl hvetemel
Topping:
2 ss olivenolje
1 ss flaksalt
Grovhakket friske urter
Slik gjør du:
Forvarm ovnen til 225 grader. Bland sammen gjær, salt og sukker i en bakebolle, og hell i vannet og olivenoljen. Rør til alt er oppløst. Tilsett hvetemel, og elt deigen i 10-15 minutter. Deigen skal være ganske klissete. Sett deigen til heving, og la den heve i ca. 1 time, til dobbel størrelse. Hell deigen i en bakepapirkledd liten langpanne(20x30 cm). Lag små hull i deigen med fingertuppene før du heller over 2 ss olivenolje. Dryss til slutt på ønsket mengde flaksalt og friske urter. Stek Focacciaen midt i ovnen på 225 grader i ca. 35-40 minutter.
コメント