top of page

Alle oppskrifter

Forfatterens bildeEnkelbakst

Verdens beste kanelsnurrer

Oppdatert: 9. okt. 2019



I dag er det kanelbollens dag, og dagen må selvfølgelig markeres med nystekte kanelsnurrer. Kanelsnurrer må være noe av det beste man kan bake, og det er lite som er så godt som nystekte kanelsnurrer. Både duften og smaken er helt fantastisk, og faller stort sett i smak hos både store og små. Her finner dere min oppskrift på saftige og luftige kanelsnurrer, som jeg håper vil falle i smak. Bollene egner seg også godt til og fryses, slik at du fint kan lage dobbel porsjon og fryse ned; det er alltid fint å ha litt "nybakt" i fryseren om det plutselig kommer uventet besøk.


Ingredienser:

0,5 pk tørrgjær

1,25 dl sukker

1,5 ts kardemomme

0,5 ts salt

5 dl melk

11-12 dl hvetemel

125 gram smør


100 g smør

100 g sukker

4 ss kanel


1 egg

Perlesukker


Slik gjør du:

Bland sammen tørrgjær, sukker, salt og kardemomme i en kjøkkenmaskin. Bland i melken. Tilsett hvetemel mens kjøkkenmaskina går på lav hastighet. Elt i ca. 10 minutter. Del smøret i terninger, og tilsett litt etter litt mens kjøkkenmaskina går. Elt videre i ca. 10-15 minutter. Sett deigen til heving i ca. 1-1,5 time.

Bland sammen smør, sukker og kanel i en skål. Kjevle ut deigen til et stort rektangel, og bre på smørblandingen. Rull deigen sammen til en pølse og skjær deigen i skiver om du vil lage vanlige kanelsnurrer. Eller brett deigen i to og skjær ut tynne remser som du lager kanelknuter av. Etterhev kanelsnurrene/-knutene i ca. 40 minutter. Pensle med egg og strø på perlesukker. Stekes midt i ovnen på 200 grader i ca. 12-15 minutter. Avkjøles på rist.



2 565 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page