Gulrotmuffins
2 egg
1,5 dl sukker
75 gram smør
2 dl Mix Glutenfri - lys melblanding (Semper)
1 ts natron
0,5 ts bakepulver
1,5 ts vaniljesukker
1,5 ts kanel
Ca. 3 dl revet gulrot (tilsvarer ca. 2 store gulrøtter)
Forvarm ovnen til 190 grader. Pisk egg og sukker til luftig eggedosis. Smelt smøret, og tilsett i eggedosisen. Sikt inn mel, natron, bakepulver, vaniljesukker og kanel, og vend forsiktig inn. Tilsett revet gulrot, og vend inn i muffinsrøren. Fordel røren på 12 muffinsformer, bruk gjerne et muffinsbrett. Stekes midt i ovnen på 190 grader i ca. 15 minutter. Avkjøles på rist.
Kremostglasur
50 gram smør
100 gram melis
100 gram kremost naturell
1,5 ts vaniljesukker
Pisk smør og halvparten av melisen til luftig smørkrem. Tilsett vaniljesukker, kremost og resten av melisen, og pisk til du får en luftig og blank glasur. Fordel kremen på muffinsen med en liten kniv, eller fyll kremen i en sprøytepose og dekorer etter eget ønske.
Comments