Verdens beste og saftigste grovbrød. Så enkelt og godt! Dette brødet har blitt en så stor favoritt her i huset at vi aldri mer trenger å kjøpe brød. Anbefales på det sterkeste.
Ingredienser:
9 dl vann
1/2 pk gjær
1 ss salt
1/2 ts sukker
1,5 dl havregryn
1 ss chiafrø
1 dl solsikkefrø
1 dl linfrø
1 dl sesamfrø
8 dl grovbakst
12 dl hvetemel
50 gram margarin/smør
Slik gjør du:
Bland sammen vann, gjær, sukker og salt. Tilsett havregryn, chiafrø, solsikkefrø, linfrø og sesamfrø. Bland deretter inn grovmel og hvetemel. Elt deigen i 10 minutter. Tilsett romtemperert smør og elt deigen videre i 10 minutter. Hev deigen til dobbel størrelse. Kna sammen deigen, og fordel deigen på 2 brødformer. Hev til dobbel størrelse. Stek brødene midt i ovnen på 225 grader i ca. 40 minutter. Når halve tiden har gått tar du brødene ut av forma, snur de med undersiden opp, før du steker dem videre. Avkjøles på rist.
Veldig gode brød, min favoritt! Også veldig godt å bruke deigen til rundstykker.
Kjempegode brød, bakt flere ganger. 👌
Hvor store former bruker du?