Verdens beste og saftigste grovbrød. Så enkelt og godt! Dette brødet har blitt en så stor favoritt her i huset at vi aldri mer trenger å kjøpe brød. Anbefales på det sterkeste.
Ingredienser:
9 dl vann
1/2 pk gjær
1 ss salt
1/2 ts sukker
1,5 dl havregryn
1 ss chiafrø
1 dl solsikkefrø
1 dl linfrø
1 dl sesamfrø
8 dl grovbakst
12 dl hvetemel
50 gram margarin/smør
Slik gjør du:
Bland sammen vann, gjær, sukker og salt. Tilsett havregryn, chiafrø, solsikkefrø, linfrø og sesamfrø. Bland deretter inn grovmel og hvetemel. Elt deigen i 10 minutter. Tilsett romtemperert smør og elt deigen videre i 10 minutter. Hev deigen til dobbel størrelse. Kna sammen deigen, og fordel deigen på 2 brødformer. Hev til dobbel størrelse. Stek brødene midt i ovnen på 225 grader i ca. 40 minutter. Når halve tiden har gått tar du brødene ut av forma, snur de med undersiden opp, før du steker dem videre. Avkjøles på rist.
Hvor store former bruker du?