top of page

Alle oppskrifter

Sjokoladekake

Forfatterens bilde: EnkelbakstEnkelbakst


En saftig og enkel sjokoladekake slår sjelden feil. Her kommer min enkle oppskrift på en mørk og fyldig sjokoladekake. Kaken holder seg godt i kjøleskapet i flere dager. Serveres gjerne med friske bær til.

Ingredienser:


Sjokoladekake

2 egg

2 dl sukker

75 gram smør

40 gram mørk sjokolade

1 dl melk

1 dl crème fraîche

2 dl hvetemel

4-5 ss kakaopulver

1 ts natron

1 ts bakepulver

2 ts vaniljesukker


Sjokoladesmørkrem

100 gram romtemperert smør

100 gram melis

2 ss kokt kaffe

1 ts vaniljesukker

2-3 ss kakaopulver


Slik gjør du:


Sjokoladekake

Forvarm ovnen til 175 grader. Smelt smør og sjokolade i en kasserolle. Pisk egg og sukker til luftig eggedosis, og vend forsiktig inn smøret og sjokoladen. Tilsett melk og crème fraîche. Sikt inn de tørre ingrediensene, og vend dette forsiktig inn til en glatt røre. Hell sjokoladekakerøren i en smurt springform, 20 cm. Stekes nederst i ovnen på 175 grader i ca. 60 minutter. Avkjøles på rist.


Sjokoladesmørkrem

Pisk smør og melis lyst og luftig.Tilsett kakaopulver, vaniljesukker og kaffe, og miks alt godt sammen til en luftig og glatt glasur.

Comments


Ikke glem å registrere deg

Registrer deg å få tilsendt mine oppskrifter

©2018 by Enkel bakst. Proudly created with Wix.com

bottom of page