Det er lite som slår en saftig sjokoladekake med luftig frosting. Denne sjokoladekaken er enkel å lage, og passer perfekt til både barnebursdager eller i familieselskap.
Ingredienser:
Sjokoladekake
3 egg
2,5 dl sukker
175 gram smør
50 gram kokesjokolade
4 dl hvetemel
3,5 ss kakaopulver
2 ts vaniljesukker
1 ts natron
1 ts bakepulver
1,5 dl rømme
1,5 dl melk
Sjokoladefrosting
250 gram romtemperert margarin
300 gram melis
4 ss kakaopulver
2 ts vaniljesukker
2 ss ferdigkokt kaffe
Slik gjør du:
Sjokoladekake
Forvarm stekeovnen til 170 grader. Smelt smør og sjokolade på lav varme. Pisk luftig eggedosis av egg og sukker. Tilsett rømme og melk i eggedosisen. Bland inn smør- og sjokoladeblandingen vekselvis med de tørre ingrediensene på lav hastighet. Fordel røren på to springformer på 20 cm. Stek kakene nederst i ovnen på 170 grader i ca. 35-40 minutter. Avkjøles på rist.
Sjokoladefrosting
Pisk luftig smørkrem av smør og melis. Tilsett kakaopulver, vaniljesukker og kaffe, og bland til en luftig frosting. Sett ene kakebunnne på et kakefat, og ha på et passe tykt lag med frosting oppe på kakebunnen. Sett neste bunn over, og fordel resten av frositingen rundt om hele kaka. Pynt kaken etter eget ønske, for eksempel med friske bær.
Comments