top of page

Alle oppskrifter

Forfatterens bildeEnkelbakst

Miniostekake


Miniostekake er så enkelt og så godt! Dette må være den perfekte desserten å servere til alle slags anledninger.


Ingredienser:


6 stk Digestivekjeks

2 ss smør

200 gram kremost naturell

1/2 dl sukker

1/2 dl rømme

1 ts sitronsaft

1/2 ts vaniljeekstrakt

1 egg


Slik gjør du:

Forvarm ovnen til 175 grader. Smelt smør, knus kjeksene til små smuler og bland sammen. Fordel blandingen på 10 muffinsformer, og press smulene sammen med baksiden av en skje. Stek kjeksbunnene på 175 grader i 5 minutter.


Mens bunnene stekes, pisker du kremost og sukker sammen Tilsett deretter rømme, sitronsaft og vaniljeekstrakt, og pisk til det har blitt luftig. Rør til slutt forsiktig inn egget. Fordel røren over de stekte bunnene. De vil blåse seg opp under steking, så ikke fyll formene helt fulle. Stekes midt i ovnen på 175 grader i ca. 20 minutter. Avkjøl ostekakene i formen, før de etter hvert settes i kjøleskapet til videre avkjøling, der de gjerne kan stå et par timer før servering. Serveres med friske bær.

393 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Sjokolademousse

Comments


bottom of page